< terug naar recepten

Ingrediënten

Korst

2 kopjes (300 g) amandelen of walnoten

2 kopjes (300 g) dadels, ontpit

Vullen

4 kopjes (600 g) rauwe cashewnoten, geweekt en goed afgespoeld*

3/4 kopje (180ml) rauwe agavesiroop, ahornsiroop of rauwe honing (gesmolten)

1/2 theelepel vanille

2/3 kopje (160ml) citroensap

1 1/3 kop (225 g) volvette kwark 

1/2 theelepel zeezout

1/2 kop BABS Pure bottenbouillon (125 ml)

Cottage Cheese Cheesecake

Ik denk dat iedereen wel een zwak heeft voor iets zoets, bij voorkeur een traktatie die ongelooflijk rijk is en boordevol suiker zit! We weten allemaal dat ons overgeven aan suikerrijke lekkernijen geen gezonde keuze is, maar we doen het toch en dan voelen we ons schuldig, alsof we weten dat we ons lichaam in de steek hebben gelaten.

Er is natuurlijk een manier om van je favoriete toetje te genieten zonder je gezondheid op te offeren en je vol te laden met lege calorieën. Dat is de ongelooflijke kracht van voeding; je kunt al je verlangens bevredigen en je lichaam voeden met voedzame, hele voedingsmiddelen die geweldig smaken. Je moet gewoon creatief zijn.

Mijn grootste zwakte is cheesecake - een cheesecake die zo heerlijk romig en zacht zoet is dat het lijkt alsof je een stukje hemel eet. Mijn liefde voor cheesecake is geworteld in mijn kindertijd. Mijn oma maakte de beste ter wereld. Een van mijn dierbaarste herinneringen van toen ik nog een klein meisje was, is het eten van haar vers gemaakte cheesecake en het luisteren naar haar grappige verhalen.

Op mijn eeuwige zoektocht naar gezondere (en lekkerdere!) versies van voedsel waar we zonder schuldgevoel van kunnen genieten, heb ik een verrukkelijk recept voor cheesecake gevonden dat bijna net zo lekker als die mijn oma vroeger maakte.

Magnifiek Gezonde Cheesecake, Times Two

Tip: om een cheesecake te maken die goed voor je is, sla je de roomkaas over! Dit recept is gebaseerd op kwark, een van de gezondste zuivelproducten ter wereld. Kwark is een uitstekende bron van eiwitten. Het voorziet je lichaam van B-complex vitaminen, evenals vitamine A en D, en staat erom bekend dat het het risico op borstkanker vermindert en gewichtsverlies verbetert. Het is ook rijk aan belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, fosfor, zink en selenium, die allemaal een vitale rol spelen in het lichaam.

Instructies

  1. Meng in een keukenmachine de amandelen of walnoten en dadels tot een deeg.
  2. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van een springvorm van 9 inch (24 cm)
  3. Maak de keukenmachine schoon en doe alle ingrediënten voor de vulling erin, mix tot het goed gemengd is.
  4. Giet het vullingmengsel over de korst, dek af en zet de cheesecake in de vriezer
  5. Minstens 3 uur invriezen
  6. Ontdooi de cake 30 minuten in de koelkast voor het serveren

*Om rauwe cashewnoten snel te weken: Voeg cashewnoten toe aan een pan en bedek met 1/2 inch water. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Haal van het vuur en laat de cashewnoten 1 uur weken. Giet af, spoel af met koud water en ze zijn klaar voor gebruik.

Extra's

  • Je kunt 2/3 kopje (75 g) rauw cacaopoeder toevoegen en dan heb je een fantastisch lekkere, gezonde chocolade cheesecake.
  • Strooi er voor het serveren geraspte kokos of amandelschilfers overheen
  • Smeer je favoriete suikervrije marmelade of jam (ik hou van kersen of zwarte bessen)

BABS BOEK:

De kunst van voeding

BABS in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Door op "Verzenden" te klikken, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails van Babs Bone Broth en accepteert u onze gebruiksvoorwaarden en privacy- en cookiebeleid.

Dit vind je misschien ook leuk

Maak je persoonlijke bouillonbundel

Bottenbouillon is een van de meest dynamische voedingsmiddelen die je kunt eten. Het is een uitstekende bron van eiwitten, waaronder collageen. Bovendien bevat het geen ingrediënten die niet goed voor je zijn. Bottenbouillon zonder smaak is ideaal voor koffierecepten, smoothies en desserts.